6/16/2011

Jak se (ne)naučit na zkoušky

V červnové Praze je totiž opravdu těžké zůstat doma a učit se.
Ještě pořád běží Tanec Praha, více info zde. Třeba program na 28. nebo 29. června vypadá skvěle a vstupenky ještě jsou!
Doporučuji velehodně výstavu Karla Malicha v Galerii Zdeněk Sklenář. Do příjemného vyběleného prostoru na Smetanově nábřeží, mimochodem rekonstrukce od Pleskota a Najbrta, se čisté a energické Malichovy kruhy ohromně hodí. Šimera je už možná trošku slabší, Díaze si člověk skoro ani nevšimne, ale už jenom kvůli velemilé paní, která si s vámi ráda popovídá, to za to stojí. Takže určitě nepřehlédnout.

tohle není úplně fotka z té výstavy, ale podobná malichova díla jsou tam k vidění
 V úterý rozhodně nezůstávejte doma, v ulicích Prahy bude probíhat svátek hudby 2011.
Příští víkend (23. až 25. června) taky nezklame, Praha ožije díky  festivalu United Islands.
Pražské Quadriennale snad ani nemusím připomínat. Těším se na performance, které budou probíhat na Jungmannově náměstí. A taky mám radost, že po dlouhý době bude Veletržák zase plný lidí a současného umění.
A jako úplně poslední zpráva dne: byli vyhlášení finalisté Ceny Jindřicha Chalupeckého (Filip Cenek, Dominik Lang, Pavel Sterec, Mark Ther a Jiří Thýn). Hluboké feministické zklamání si můžete napravit výstavami Růženy Zátkové na Hradě, Adrieny Šimotové v Rudolfinu nebo Věry Novákové v galerii 5. patro (pěkný prostor a netradičně pojatá starozákonní témata). Zajímavé je, že opravdu dobrých mladých žen současného umění by člověk spočítal na prstech jedné ruky... Ze 21 laureátů CJCH od roku 1990 je jich jenom 5 žen. Tak nevim...nějak urputná feministka zrovna nejsem, ale k zamyšlení to je. A ještě k těm finalistům- letošní vyhlášení přineslo novinky i v tom smyslu, že se umělci nebudou prezentovat pouze tradiční podzimní výstavou, ale můžeme se těšit i na objekty, které budou umístěny ve veřejném prostoru-5 umělců, 5 různých míst a 5 měsíců. To zní skvěle.

Mějte se fajn!

Žádné komentáře:

Okomentovat