10/04/2011

Tento způsob října zdá se mi poněkud festivalovým

Taková nabídka festivalů a do toho tak úžasné počasí! Kdyby nezačala už škola, řekla bych, že je pořád léto. Tak si to pojďme pořádně užít! Bude to taková nesourodá směsice, tak jen do toho.

Co si nenechat v říjnu za žádnou cenu ujít:

1) Festival filmů Aki Kaurismäkiho v Aeru (5. - 9. 10. 2011), všechno najdete tady. Tyhle velký festivaly jednoho tvůrce jsou vždycky báječnou záležitostí. Pamětníci si jistě vzpomenou na Bergmanův Festival v roce 2008, kdy Aero projelo během tří měsíců snad všechny Bergmanovy filmy. Kaurismäki sice nenatočil tolik úžasných filmů jako Bergman, ale třeba Muž bez minulosti je zrovna vážně libózní, radím alespoň jeden film zkouknout.

2) 15. ročník Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů v Jihlavě (klikni, klikni, klikni) už taky klepe pomalu na dveře (25. - 30. 10. 2011). Jihlava není jinak nijak zvlášť pěkné město, ale během festivalu se značně promění, mám na něm ráda místní malá kinečka, podivná individua v ulicích a ospalá promítání v posledním dnech festivalu.

3) V příštím týdnu startuje další zajímavá akce- 4+4 dny v pohybu (15. - 22. 10. 2011)- přehlídka současného umění. Program zdá se celkem bohatý, omrkněte to tady.

4) A poslední festival, o kterém vám poreferuji, je Fotograf Festival (4. - 31. 10. 2011), který se letos zaměřuje na 80. léta, a z programu to vypadá hódně, hóoodně dobře. Seznam zúčastněných galerií tu. Stránka festivalu zase tu. A nejvíc samozřejmě doporučuji tuto výstavu, kde vás mileráda uvidím ve dnech 11.,15. a 16. října!

Mějte se krásně!
a

Žádné komentáře:

Okomentovat