2/10/2011

zapište si do diáře

Od zítřka poběží v Galerii Jaroslava Fragnera nová výstava japonského architektonického studia Bow-Wow. V rámci doprovodného programu pak můžete navštívit třeba přednášku Osamu Okamury o současné japonské architektonické scéně nebo si 30. března zajít do Světozoru na Filmový večer na téma současná japonská architektura, hmm. Na tu výstavu jsem docela zvědavá, Bow-Wow neznám, ale mám třeba hrozně ráda japon. arch. studio SANAA, kteří ostatně loni dostali Pritzkerovu cenu, jsou skvělí.
Dále bude určitě dobrá výstava Karla Malicha v Galerii Zdeněk Sklenář, jehož minimalistické drátěné plastiky vytváří tichý a kouzelný prostor; vystaveny jsou jeho nejsoučasnější práce. O jeho silné a kontemplativní tvorbě svědčí třeba to, že byl spolu s Václavem Cíglerem poveřen vnitřní výzdobou pro nový kostel Církve bratrské od Zdeňka Fránka (slavnostní otevření 4. 12. 2010), která se stejně jako kostel velmi povedla.
A nakonec ještě pozvánka na Martina Nytru do Domu U Zlatého prstenu. Takové mladé a zajímavé umění. Jenom jedna místnost a zadarmo, to by šlo, ne?






Sečteno podtrženo:
Bow-Wow: House Behaviorology v GJF (11. 2. - 4. 4. 2011)
Karel Malich: Malich 2010 v Galerii Zdeněk Sklenář (21. 1. -12. 3. 2011)
Martin Nytra v Domě U Zlatého prstenu (20. 1. - 20. 2. 2011)

3 komentáře:

  1. Chystame se do GJF, treba se potkame... uz mas vse hotove?

    OdpovědětVymazat
  2. Tak jo. O škole ti povim, až se někdy uvidíme. Třeba na plese nebo na after?

    OdpovědětVymazat