1/16/2012

netřeba komentáře

haha
pusťte si to
vážně

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1096898594-udalosti-komentare/212411000370110/obsah/185673-ne-atraktivni-vystavni-plan-ng/

...aneb jak to vypadá, když je do postu ředitele zdejší nejdůležitější umělecké instituce vybrán manager...

4 komentáře:

  1. no ale mě se líbilo, jak se ho vitvar zastával, myslím, že trefil do černého. jestli má ng dluhy a musí hledat peníze na pořádání výstav od firem, tak to není ani tak vina rösla, jako vlády a naší společnosti
    i když rembrandt and company je prostě do nebe volající blbost nehodná ng, to je jasné a rösl asi není člověk, který by měl vést galerii, spíš tak škodovku nebo hornbach.
    jenže kdo tady u nás by na to měl, vytáhnout ng ze svrabu a ještě ji třeba někam posunout...?

    OdpovědětVymazat
  2. jo, v tom máš pravdu, Rösel je určitě v nezáviděníhodné situaci, ale zároveň by si měl uvědomit, že se jedná opravdu o nejvýznamnější instituci svého druhu v zemi a podle toho se chovat. že v kultuře nejsou peníze, ví každý, od toho ale máme mecenáše, banky a další firmy, které rády pomohou- jejich pomoc má však své hranice a měla by být pouze sponzorského charakteru a ne reklamního. a to se ukočírovat dá, řekla bych. stačí se podívat na Kampu, kterou podporuje O2 a ČEZ, ví tohle někdo?
    a pak je otázka, jestli sbírka 20. století opravdu musí být ve Veletržáku, kde se jenom za provoz vyhodí miliony... proč nevyhlásit krizi, nepožádat o dotaci evropskou unii, nepožádat lidi (velmi romantická představa), aby se postavila nová a ekonomicky výhodná budova? věřím, že by se jednalo o stavbu desetiletí.
    samozřejmě to trochu zjednodušuju, ale současná situace podle mě není řešením a Rösel je panák, který se ředitelem NG nikdy stát neměl... Amen.

    OdpovědětVymazat
  3. Tka to je tedy síla, a je to až v komentářích....

    OdpovědětVymazat