4/27/2011

FOTO

Po delší době se zase v Praze rozjelo několik výstav fotografií. Stejně jako s videoartem i s uměním fotografie stále bojuju, možná je to ten odpor ke všemu technickému, možná jí prostě nerozumím.
Každopádně nabídka výstav tu:
- Černobílé abstraktní fotografie Jiřího Thýna na Staroměstské radnici (23. 3. - 15. 5. 2011).
 

- Od příštího týdne vystavuje v galerii Fotografic Dušan Šimánek své fragmentární fotografie (3. 5.-1. 6. 2011)



Trošku mi připomněl dávnou úžasnou výstavu Billa Jacobsona v Langhans. Pamatujete?

bill jacobson

- Hned u multifunkčního prostoru Školská 28 lze najít fotograf gallery, kde teď vystavuje Andrea Stappert. Netuším, jaké to může být, ale většinou v této galerii vystavují dobré kousky, takže asi tak.
- Pokud jste poněkud ponuré povahy, možná se vám bude líbit výstava Sladkost smrti, která právě probíhá v DOXu (až do 16. 6. 2011).

radoslav kratina

- Jaksi nefotografickým, avšak zajímavým zážitkem může být výstava  Maria Maria 1511/ 2011 v Muzeu Montanelli (do 22. 5. 2011).


- A zase trochu z jiného soudku, ve Špálovce bude od příštího týdne vystavovat své pop-pornoart Tono Stano. Tak nevim jak vy, já se na nový program Špálovky tak těšila, ale zatím mě moc nebaví, chm.
- No a pak ještě Langhans a Leica Gallery Prague a Ateliér Josefa Sudka...a tak dále.
A jak jste na tom vy s fotografií? A neviděli jste poslední dobou nějakou zajímavou výstavu fotografií?
Mějte se hezky!

3 komentáře:

  1. už jsem se bála, že moje nejoblíbenější stránka skončila... je hezké, že jsi zase zpátky, ani
    a že mi pořád mluvíš z duše. mám taky problém s většinou fotografií. jakoby málo autorské intervence (i když je to asi spíš pocit než fakt). jedním dechem ale dodám, že jedním z mojich nejoblíbenějších umělců vůbec je miroslav tichý. jeho fotky jsou pro mě obrazy. nevim přesně čím to je...
    mjh

    OdpovědětVymazat
  2. jee, to ani nevím, že to tady čteš. tak to je fajn. řekla jsem si, že třeba to má ještě smysl. i když nevím, jak to teď budu stíhat.
    no, fotografie právě nevím, jak mám posuzovat. nevím, jak se na ně mám dívat. je tam podle mě hrozně tenounká hranice mezi tím, jestli to je ještě umění nebo už klišé, násilná estetizace. třeba zrovna u černobílých fotek nevim vůbec...a miroslav tichý je mi úplně záhadnou postavou. protože mě strašně baví jako fotograf, ale jeho ženy na plovárnách jsou prostě takový... jednosměrný. ale možná to tak má být, nic jiného netřeba hledat.

    OdpovědětVymazat
  3. přiznám se, že jsem o tom uplně do hloubky neuvažovala. viděla jsem ty fotky a řekla si, že je to krásné a úžasné. oslovují mě pořád dokola. přičítám to-asi dost naivně-té neobvyklé práci, vlastnoručně vyrobeným foťákům a neprofesionálním podmínkám. a upřímně taky tomu, že to sám nikde nepopularizuje a nikdy to nevznikalo jako jenom trochu komerční věc... většina jiných fotek mi prostě přijde jako napůl konzumní zboží.
    klárka mi o tvé stránce řekla a nějakou dobu už ji 'sjíždím' a jsem z ní uplně nadšená upřímně

    OdpovědětVymazat